Activiteiten & Actueel

Lezing over een Botanische reis door Lesotho, een "Kingdom in the Sky"

Lezing op 19 april door Harry Jans

Lesotho is een land in Afrika dat geheel wordt omgesloten door Zuid-Afrika. Bij het verwerven van de onafhankelijkheid op 4 oktober 1966 kreeg het toenmalige Basutoland de naam Koninkrijk Lesotho. Omdat het op een hoog plateau ligt omgeven door bergen wordt het ook wel “ Kingdom in the Sky” genoemd.


De lezing begint rondom Witsieshoek, dat nog net in Zuid Afrika ligt. Daarna steken we de grens van Lesotho over en zullen dit land geheel doorkruisen. De tijd lijkt hier echt te hebben stil gestaan. Veel  mensen wonen hier nog in kleine ronde lemen hutten met daken van stro.

 

 

Tijdens de reis gaan we opzoek naar de bijzondere (berg)flora, waarvan soorten alleen hier voorkomen. Een bekende Aloe bij succulenten liefhebbers is de Aloe polyphylla die grote, spiraal vormige rozetten vormt en het symbool van Lesotho is. Maar ook meer bekende soorten als de wilde gladiool, vuurpijl, Agapanthus en Protea  komen hier voor.


Natuurlijk zullen daarnaast veel onbekende planten de revue passeren. Voor deze reis gaan we echt van de  gebaande wegen af. Zo hebben wij maar liefst 1000 km over slechte onverharde wegen gereden. Een waar avontuur.

Naar boven

meer

 

 

 

17
Nov
herfstbladeren
16
Nov
Een hele Tours - Blik op de Tuin 876