Excursie naar drie tuinen in De Betuwe en bezoek De Hessenhof

Vorig jaar hebben we een geslaagde excursie gemaakt naar het Rijk van Nijmegen. Als voorbereiding op die dag hebben we in 2015 in enkele tuinen ’voorgekeken‘. We vonden vier heel mooie tuinen waarvan we er uiteindelijk drie hebben geselecteerd die mooi dicht bij elkaar liggen. De tuin die te ver buiten de route ligt moest afvallen, maar wat vonden we dat jammer. Het betrof Landschapstuin Nieuw Robbekampen in het plaatsje Dreumel in de Betuwe. Omdat we u deze tuin niet willen onthouden, hebben we toen direct besloten om in 2017 koers te zetten richting de Betuwe. Om de dag traditioneel te kunnen vullen, hebben we er weer twee tuinen en een kwekerij bij gezocht.Het programma ziet er als volgt uit. U kunt deze excursie op drie dagen doen.

• Op 9 juni vertrek om 8.00 uur bij het Postillion Hotel Deventer (is inmiddels volgeboekt)
  • Op 8 juni vertrek om 8.00 uur bij Dubbeldam in Apeldoorn
  • Op 2 juni vertrek om 8.00 uur bij voormalig gemeentehuis Warnsveld, Rijksstraatweg 65 A
    en om 8.30 uur bij station Dieren. U bent om 19.00 weer terug in Dieren.

In Hemmen vinden we een bijzondere tuin. Bijzonder om twee redenen. Het is een kasteeltuin en daarom helemaal ommuurd. Je waant je in Engeland. Wat de tuin vervolgens uniek maakt is het gegeven dat het geheel door vrijwilligers wordt onderhouden. En hoe. Het ziet er fantastisch uit. Zie ook www.kasteeltuinhemmen.nl

Onze tweede stop is in Kesteren. Hier bezoeken we de tuin van Geerte Hoefakker. Een echte liefhebberstuin op een perceel van 8000 m2. Zie www.geertestuin.webnode.nl

De derde tuin die we bezoeken is landschapstuin Nieuw Robbekampen in Dreumel, met een oppervlakte van maar liefst 15000 m2. Een grote variatie aan planten en heesters en in grote groepen aangeplant. Ook de nodige waterpartijen, bijzondere kunstwerken en een bevlogen eigenaar. Als u de bezichtiging hier hebt ‘volbracht’, dan bent u echt wel verzadigd voor deze dag. Zie ook www.robbekampen.nl

Zoals we bijna elk jaar doen, sluiten we af met een kwekerijbezoek. Goede wijn behoeft geen krans en dat geldt zeker voor Kwekerij De Hessenhof in Ede. Het is al te lang geleden dat we daar geweest zijn. Hier kunnen we niet alleen bijzondere aanwinsten scoren, maar gaan we in de kantine de dag ook gezellig afsluiten met een drankje en een hapje. Ook het bezoek in de tuinen wordt natuurlijk calorierijk afgesloten.

Thuiskomst plm. 19.00 uur

De deelnameprijs voor deze dag bedraagt voor leden € 35,00 p.p. Dit is incl. alle entrees,  natjes en droogjes. Ook voor uw partner of één introducé geldt een tarief van  € 32,50. Denk eventueel nog wel aan een lunchpakketje.

U kunt zich vanaf 15 maart opgeven via het e-formulier op de website van Deventer, Apeldoorn of Zutphen. klik Opens external link in new windowhier voor het aanmeldingsformulier voor de excursie op 2 juni vanuit Zutphen, met opstap in Dieren

Let op: Na opgave en betaling. ontvangt u omstreeks 1 mei een mailbericht met daarin de bevestiging van uw deelname.

Geerte"s tuin
Kasteeltuin Hemmen