Veluwezoom

Plantjesmarkt op zondag 7 mei in Eerbeek

We nodigen u uit voor de gezellige plantjesmarkt die op 7 mei van 13.00 – 16.00 uur wordt gehouden in de Charlotte van Bourbonlaan 24, 6961 ER Eerbeek. De toegang is gratis en ook koffie/thee/fris met wat lekkers staan gratis voor u klaar op het terras. Betaling van plantjes graag contant.

De plantjesmarkt
De plantjes worden aangeboden door hobbyisten. Enkele ‘verkopers’ doen al jaren tot veel genoegen van de kopers mee, maar ook de zaaiclub is weer van de partij. Onze jonge zaaiclub is heel actief, productief, gezellig en de deelnemers proberen graag minder bekende planten te zaaien en te kweken. Ze ruilen zaden en hebben via een whatsapp groep veel contact met elkaar. Wat ze zelf niet gebruiken, bieden ze voor vriendelijke prijsjes te koop aan. Er is een grote variatie in het aanbod. Alles biologisch en milieuvriendelijk gekweekt. De plantjesmarkt is achter het huis.

Bloemschikken
Ali en Marjo laten u weer zien, welke mooie resultaten je kunt bereiken met bloemschikken. U kunt één van die fraaie bloemstukken kopen. Zij verzorgen al vele jaren de bloemschikcursus van Groei en Bloei Veluwezoom.

Tuin bekijken

In de super diervriendelijke tuin staat weer veel in bloei en op een zonnige dag is het gezoem van de bijen hoorbaar. De tuin heeft een grote bloeiboog. D.w.z. dat er bijna verdeeld over het hele jaar planten, heesters en bomen zijn, die bloeien en nectar en stuifmeel leveren voor de bijen. Op de foto is te zien, dat de bijen het bijenhotel uit ons jubileumjaar 2021 goed weten te vinden. In de dichtgemetselde gaten zitten hier en daar weer kleine gaatjes. Boorgaatjes van de sluipwespen. Ja, die moeten ook leven. Het blijkt dat bijen liefst zo min mogelijk afstand willen afleggen om gebruik te maken van het bijenhotel. Het hotel hangt op een beschutte plek dichtbij een groep bijenplanten. Komt u ook naar de plantjesmarkt?