Plantjesmarkt en voorjaarsruilbeurs op 15 mei

Op 15 mei wordt de plantjesmarkt en de voorjaarsruilbeurs gehouden in de tuin van Tineke en Gerrit Mäkel, Charlotte van Bourbonlaan 24 in Eerbeek van 13.00 tot 16.00 uur.

Kom naar de feestelijke plantjesmarkt die op 15 mei van 13.00 – 16.00 uur wordt gehouden in de tuin van Tineke en Gerrit Mäkel aan de Charlotte van Bourbonlaan 24. 6961 ER Eerbeek. De toegang is gratis en ook koffie/thee/fris met wat lekkers staan gratis voor u klaar op het terras.

De plantjesmarkt
De zaaiclub van onze afdeling is druk geweest met zaaien, verspenen en oppotten en ze bieden hun plantjes voor een vriendelijk prijsje te koop aan. Er is van alles gezaaid: Vaste planten, rotsplantjes, éénjarigen, groenten, paprika’s, tomaten, enz. Ook zijn er stekken gemaakt. Alles wordt uitgestald achter het huis. Natuurlijk is alles biologisch en milieuvriendelijk gekweekt. Behalve de leden van de zaaiclub zijn een paar hobbyverkopers aanwezig. Betalen graag met contant geld.

Stekkenruil op de oprit voor het huis

Planten weggooien vinden wij zonde en iedere bezoeker kan hier op een zeil vanaf 13.00 uur overtollige planten, zaden, knollen, enz. neerleggen. Vanaf 15.00 uur begint op de oprit voor het huis de stekkenruilbeurs. De ruilbeurs verloopt volgens het bekende recept: bij één belletje mag u één plantje pakken, bij het tweede belletje en bij het derde belletje gaat u helemaal los en mag u pakken wat er nog staat

Bloemschikken

Ali Bosveld en Marjo de Jager laten u de kunst van het bloemschikken zien en u kunt één van die mooie bloemstukken kopen. Zij verzorgen al vele jaren de bloemschikcursus van Groei en Bloei Veluwezoom.

Demonstratie verspeenpotjes maken van krantenpapier

Joep van Steen is enthousiast over een potjesmaker die gebruik maakt van krantenpapier. Om 14.00 uur geeft hij een demonstratie.

Tuin bekijken

In de super diervriendelijke tuin staat weer veel in bloei en op een zonnige dag is het gezoem van de bijen hoorbaar. De tuin is zo aangeplant dat de bijen van het vroege voorjaar tot laat in het najaar nectar en stuifmeel kunnen vinden. En we horen niet alleen het gezoem van de bijen, maar ook het gezoen van mensen die gezellig met elkaar praten.

Komt u ook?