Veluwezoom

Open tuinen Veluwezoom op 19 juni 2022

Open tuinen Veluwezoom op 19 juni van 12.00 tot 17.00 uur

Twee leden van onze afdeling ontvangen u graag in hun tuin:

Jorien van der Meulen, Laan van Avegoor 26, 6955 BG  Ellecom

Jorien van der Meulen heeft een bijzondere tuin in Ellecom. Voor het eerst kunnen we haar tuin zien. Jorien houdt van “geleide verwildering”. Haar tuin is een combinatie van stinsen- en inheemse wilde planten, gecombineerd met  gekweekte exotische planten.  De exoten  die u in de tuin van Jorien vindt zijn: Arisaema's, Sauromatum, Canna's, Hedychium, Cautleya spicata, Eucomissen en Amorphofallus.  
Er zijn houtstapeltjes, vijvertjes en insectenhotels.

       


Sybrecht Bosker, Oversteeg 53, 6994AS  De Steeg

De tuin maakt deel uit van het Landgoed Middachten. Oorspronkelijk was het huis in gebruik als    boerderij en werd later verbouwd tot dienstwoning van het kasteel. De familie Bosker waren de eerste particuliere bewoners. Toen zij daar kwamen wonen stelde de tuin van ca. 1500 m2 niet veel voor. Er waren een paar pruimen, perzik- en appelbomen.

Bij de vormgeving van de tuin is rekening gehouden met de bestaande bomen en is gekozen voor ronde en doorlopende lijnen. Het gazon fungeert ook als een pad dat langs de bloemenborders loopt. Een deel van de tuin, ±a, 200 meter, is ingericht als moestuin. De bodem bestaat uit een soort zand-löss mengsel met kiezels. De voormalige stal is in gebruik als atelier waar Sybrecht haar bijzondere kunstwerken maakt, waarbij de natuur een belangrijke inspiratiebron is.