Mini plantenmarkt op 19 september in Brummen

Mini plantenmarkt in Brummen op zaterdag 19 september

Tuinclub Tilia en de Imkersvereniging in Brummen organiseren voor het eerst samen een plantenmarkt. Acht hobbykwekers bieden hun gekweekte planten aan op zaterdag 19 september tussen 11.00 en 15.00 uur in de Biejenschoer aan de Voorsterweg 46 in Brummen.

Drie leden van tuinclub Tilia bieden hun plantjes aan. De hobbykwekers van de Tuin aan ‘t Leusveld, de Mollenhof, Sas’ minikwekerij, Alie Blom die altijd op de Pinkstermarkt staat en natuurlijk de beheerder van de tuin van de imkersvereniging zijn ook met hun plantjes aanwezig.

Heerlijk voor de snuffelaar die al veel heeft moeten missen.  Er ging van alles niet door:  de ruilbeurs van Veluwezoom, de plantjesmarkt in de tuin van Gerrit en Tineke, de Pinkstermarkt in Brummen. Eindelijk kunt u zich weer eens uitleven en het is ook gezellig om elkaar weer eens te zien. Parkeren kan langs de weg, en op het terrein van de fa. Carmiggelt, iets verderop.

Het is ook interessant om door de tuin van de Imkersvereniging te lopen. De steeds mooier wordende tuin is opgeluisterd met een insectenstad met honderden woningen voor insecten. Een wandelpad slingert door de boomgaard en er is een educatieve speurtocht voor jong en oud. Vanwege corona is er een vastgestelde looproute door de tuin en bij de kramen graag rekening met de bekende afstand van 1,5 meter.

U weet toch nog dat tuinclub Tilia is ontstaan op initiatief van Hans van Beek, lid van Groei en Bloei Zutphen? De tuinclub bestaat uit leden van de afdelingen Veluwezoom en Zutphen van Groei en Bloei.