Veluwezoom

Lezing over "Schrijven met licht" door Hub Driessen op 15 oktober - GAAT NIET DOOR, WORDT UITGESTELD

DEZE LEZING GAAT NIET DOOR. WORDT UITGESTELD NAAR EEN NOG VAST TE STELLEN DATUM.

Hub Driessen heeft twee grote hobby's: tuinen en Fotograferen. In deze lezing “Schrijven met licht” draagt hij zijn kennis over fotograferen over.

Het maken van een mooie foto hing in het verleden vaak af van “Op het juiste moment op de juiste plaats aanwezig zijn”. In dit digitale tijdperk heeft bijna iedereen een of meerdere digitale fototoestellen. (Denk aan de camera-functie op mobieltjes) Tevens zijn de fototoestellen steeds gemakkelijker geworden en door bijna iedereen te bedienen. Daarom zie je tegenwoordig op internet dan ook zoveel mooie foto’s; want er is altijd wel iemand met een camera op het juiste moment op de juiste plaats. Ook de foto’s van tuinen en bloemen zijn tegenwoordig legio.

Hoe komt het dan dat men bij twee foto’s van hetzelfde onderwerp door de ene foto wel geboeid wordt en door de andere niet. Dat heeft voor een groot gedeelte te maken met het “verwachtingspatroon” van de persoon die de foto bekijkt.

In deze lezing komen aan bod:

  • Een minimale maar noodzakelijke uitleg over de technische kant van het fototoestel en het fotograferen.
  • Hoe kun je bij het maken van de foto al inspelen op het bovenvernoemde “verwachtingspatroon”?
  • Heel veel tips en trucjes.
  • Hoe maak je een  “Schilderij” in plaats van een “Kiekje”?
  • Wat komt er kijken tussen “Klik” en de “foto-presentatie”?
  • Alle onderwerpen worden rijkelijk voorzien van voorbeelden.

Iedereen is vrij om haar/zijn eigen fototoestel mee te brengen.  Men moet dan wel tevens het beschrijvingsboekje meebrengen. Ik ben niet in staat en in de gelegenheid om persoonlijk per camera uitleg te geven, maar kan er wel op wijzen waar men op moet letten.

Hun Driessen heeft een website, waar u vast een kijkje kunt nemen