Veluwezoom

Lezing door Marcel de Wagt over "De schoonheid van planten voor en na de bloei" op 19 oktober

 

Lezing over "De schoonheid van planten voor en na de bloei" door Marcel de Wagt op 19 oktober, aanvang 19.30 uur in De Kerkhorst, Dorpsweg 65a te Spankeren. De lezing is gratis voor leden, niet leden betalen € 3,00.

Ruim acht maanden staan vaste planten boven de grond. Meestal bloeien ze maar één tot drie maanden. Bij het uitzoeken van planten op een kwekerij of het wandelen door een tuin zijn we geneigd om vooral naar de bloemen te kijken. Maar door een zorgvuldige selectie van tuinplanten valt er zo veel meer te beleven in een border. Zowel voor als na de bloei hebben veel soorten meerwaarde in de tuin.

In de presentatie laat Marcel de Wagt, eigenaar van de Kwekerij van Opvallende vaste planten zien welke sierwaarde tuinplanten kunnen hebben zonder dat ze bloeien. Hij laat je op een verrassende wijze anders naar planten kijken en opnieuw schoonheden ontdekken. De Kwekerij heeft een uitgebreide collectie niet alledaagse planten, natuurlijk ambachtelijk en zelf gekweekt. De planten groeien in eigen tempo in de buitenlucht zonder chemische bestrijdingsmiddelen en natuurlijk met organische bemesting. Hierdoor ontwikkelen de planten een goede weerstand en ze verkopen de planten pas als de plantkluit voldoende doorgeworteld is. Nieuwsgierig geworden? Neem alvast een kijkje op de website www.opvallendeplanten.nl