Veluwezoom

Hoe haalt u het beste uit uw tuin - Frank Spaan coacht u op 19 maart

Lezing de tuincoach en uw tuin door Frank Spaan.

Tuincoaching is een relatief nieuw begrip in de tuinwereld. Net als sportcoaches geeft iedereen er zijn eigen invulling aan. Tuincoach Frank ziet tuincoachen als een manier om het beste uit de tuin te halen samen met de tuineigenaar, met de nadruk op samen. Een tuin zonder groen en planten bestaat niet in zijn visie. Inmiddels is er ook een trend ontstaan die het groen in de tuin wil terugzien, het zorgt voor een betere waterafvoer van de steeds toenemende hoeveelheid regen, is beter voor het milieu en is een welkom element voor nuttige vogels en insecten. Frank springt vol overgave in op deze zeer belangrijke ontwikkeling. Frank heeft jaren bij Kwekerij de Limieten in Huizen gewerkt, die bekend staat als de kwekerij "voor tuinliefhebbers zonder geduld". Inmiddels werkt hij als zelfstandig tuincoach en werkte hij mee aan het steeds terugkerend onderdeel ‘Wie Durft’, in de Groei ën Bloei.

In de lezing ""de Tuincoach en uw tuin; neemt hij u mee langs vele voorbeelden van tuinen waar iets aan ontbrak of waar de eigenaren een oplossing zochten voor een probleem. Tevens ontwerpt Frank tuinen die zo veel mogelijk voldoen aan duurzaamheid en houdbaarheid op de lange termijn. Tevens is er aandacht voor actuele trends en actuele plantenziekten waar we in het veranderende klimaat mee te maken hebben.
Verwacht geen avond van passief luisteren en kijken. Het wordt een actieve avond waarin veel ruimte is om vragen te stellen en interactief bezig te zijn. U wordt aan het denken gezet, op ideeën gebracht. Door zijn ervaring met het tuinieren op zandgrond en kleigrond en uitgebreide plantenkennis is er voor iedereen wat nieuws te horen. U gaat geïnspireerd en gemotiveerd naar huis om meteen aan de slag te kunnen gaan in uw eigen tuin met de tips van Frank Spaan. Desgewenst kunt u ook na de lezing nog individueel even napraten of een vraag stellen.

Frank Spaan heeft een website, neem eens een kijkje