Gardenista 2022 wordt gehouden van 25 mei tot en met 29 mei

Van 25 tot en met 29 mei 2022 wordt Gardenista gehouden op de Historische Buitenplaats Den Alerdinck, Alerdinckweg 1, 8055 PE Laag Zuthem bij Zwolle

Gardenista wordt voor de tweede keer door Groei en Bloei georganiseerd

Hebt u de data al in uw agenda gezet? Er wordt keihard gewerkt om er weer een wervelend evenement van te maken.

Gardenista is het grootste, jaarlijks terugkerende groene festival van Nederland. Het biedt bezoekers een compleet dagje uit in het groen. Je kunt volop inspiratie en ideeën opdoen over alles wat groen is. Zo zijn er vele enthousiaste exposanten met tal van groene producten en diensten met een rijk en gevarieerd aanbod. Verder zijn er indrukwekkende, levensgrote bloemwerken, grote èn kleine tuinen en kunnen bezoekers deelnemen aan groene workshops. Om het geheel compleet te maken is er muziek, theater en is er volop mogelijkheid voor een heerlijk duurzaam hapje of drankje om even bij te komen van alle indrukken.

Leef in het groen

Het thema van dit jaar, Leef in het groen, staat voor het goede gevoel dat groen kan geven. De bezoeker gaat dit ervaren in een totale groenbeleving, zodat ze er ‘groener uit komen dan ze binnenkwamen’. Daarbij gaan we verder dan tuinen en bloemen; denk ook aan lekker vers eten – liefst uit eigen tuin of regio – en de ontspanning die een groene omgeving kan bieden. En verder speelt duurzaamheid bij alle onderdelen van het festival een centrale rol.

Gardenista is er voor iedereen! Klinkende namen als Modeste Herwig, Hans Kramer van kwekerij de Hessenhof, Harry Pierik en de Tuinen Mien Ruys delen hun inspiratie en kunde. Bekende en jonge talentvolle bloemarrangeurs verzorgen demonstraties en moestuinierders laten je proeven van eetbare bloemen.

Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een gezinsdagje uit of uitje met de tuinvereniging:
Workshops voor kinderen
4 competities
150 exposanten
Diverse kwekers met unieke planten
Een verrassend entertainment- en muziekprogramma
Catering onder eeuwenoude bomen

Leden van Groei en Bloei bezoeken Gardenista met € 4,00 korting. Kaarten kunnen besteld worden via de website www.Gardenista.nl. Leden Groei & Bloei betalen bij online reservering
€ 12,50 voor een kaartje en aan de kassa € 14,50. Een passe partout voor 5 dagen kost
€ 29,00. Wel op vertoon van een geldige ledenpas
We hopen echt dat het festival een groot succes wordt.
Net als zoveel andere evenementen moest Gardenis verschillende keren worden uitgesteld.

Neem vast eens een kijkje op de website www.gardenista.nl en schrijf de data in uw agenda. De komende tijd wordt de website aangevuld en u kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief, zodat u op de hoogte blijft.

Het organiseren van Gardenista is veel werk en vrijwilligers die een handje meehelpen zijn van harte welkom

Wilt u nog even terugblikken op 2019 dan is hier een filmpje