Veluwezoom

Vijfdaagse reis naar Engeland van 4 t/m 8 juni

Vijfdaagse reis naar Engeland
Van donderdag 4 tot en met maandag 8 juni bezoeken we het in Engeland het graafschap Somerset.

Op de 1 dag maken we de oversteek van Calais naar Dover. Ditmaal met de ferry; een overtocht van nog geen twee uur, maar al wel direct een vakantiegevoel geeft. Eenmaal in Dover gearriveerd bezoeken we eerst Goodnestone Park waarna we doorrijden naar ons overnachtinghotel.

Op dag 2 staan er twee particuliere tuinen op het programma. Eerst bezoeken we West Green House & Garden waar we niet alleen al het moois bekijken maar ook na afloop de lunch gebruiken. Daarna vervolgen we onze reis voor een bezoek aan Rooksnest. We overnachten deze en de volgende dag in het Bristol doubletree hotel.

Ook op dag 3 twee tuinen. ’s Ochtends het indrukwekkende Cothay Manor dat in de jaren twintig ontworpen is door kolonel Reginald Cooper . Hij was bevriend met de eigenaren van Sissinghurst en Hidcote Manor. Ga er daarom maar van uit dat u het west Engelse equivalent van deze beroemde tuinen te zien krijgt.
’s Middags een stevig vervolg in het nog oudere Hestercombe. Denk bij deze tuin aan beplanting, ‘geschilderd’ door Gertrude Jekyll. Een betere garantie op iets heel moois is moeilijk voorstelbaar.

Dag 4, het is weliswaar zondag, maar zeker geen rustdag. Eerst bezoeken we Iford Manor Gardens. Een Engelse tuin, maar in perfecte Italiaanse stijl. Een unieke mediterrane combinatie van beelden, bouwelementen en planten. Vervolgens staat een bezoek aan het prachtige Bath op het programma. Nadat we in een van de talloze restaurants van een vrije lunch hebben genoten gaan we o.l.v. onze reisleider Will Christiaanse een stadswandeling maken die ons langs de kuuroorden voert en de Georgian straten en pleinen die deze stad allure geven. We zien het huis waar Jane Austin woonde en werkte en we eindigen bij de beroemde kerk van de stad die door haar glazen westgevel The Lantern Of The West wordt genoemd. In deze beroemde abdij gaan we de evensong bijwonen. Het is moeilijk om een keuze te maken voor deze dag want er is in Bath te veel te zien en eigenlijk is een bezoek aan het Romeinse badhuis (entree ± € 23,00) ook een must. U kunt hiervoor kiezen in plaats van de wandeling. Nadat we in de abdij geestelijk gesterkt zijn stappen we weer in de bus naar ons overnachtinghotel, het Village Hotel Maidstone.

Dag 5, de terugreis. Hier hebben we op zondag al een begin mee gemaakt en om deze laatste dag op een prettige manier te doorbreken, staat er nog één tuinbezoek op het programma. Welke tuin is op dit moment van schrijven nog niet bekend. In Dover schepen we weer in voor de oversteek naar Calais waarna we koers zetten naar het restaurant in Nederland waar we een afscheidsdiner hebben.

Enkele praktische punten: Een uitgebreide beschrijbeschrijving van het programma vindt u vanaf begin januari op deventer.groei.nl. De organisatie van deze reis is in handen van Pelikaan Reizen. Op voorspraak van diverse andere afdelingen hebben we de leiding van de reis in handen gelegd van Will Christiaanse. Hij kent Engeland als zijn spreekwoordelijke broekzak.
De totaalsom van deze reis bedraagt bij 45 t/m 49 betalende personen: € 660,- p.p.,
bij 40 t/m 44 betalende personen € 680,- p.p. en
bij 35 t/m 39 personen: € 695,- p.p.
De toeslag voor een éénpersoonskamer bedraagt € 130,--.

De prijzen zijn exclusief het eigen lunchpakketje op dag 1, de vrije lunches op dag 3, 4 en 5 en de stop op de terugreis.
Inschrijving is mogelijk op deventer.groei.nl van 10 tot en met 28 februari of bij 46 deelnemers.