Veluwezoom

Dagexcursie naar het tuinrondje in Gorssel

Excursie naar drie tuinen in Gorssel op zondag 30 juli
Op zondag 30 juli bezoeken we drie prachtige tuinen in Gorssel. We gaan met eigen auto en als u wilt meerijden dan regelen we dat. De toegang voor de drie tuinen wordt betaald door Groei en Bloei Veluwezoom en dat geldt voor leden met partner of één introducee. Wilt u meer mensen meenemen dan betalen deze € 3,50 per tuin.
Er zijn zes tuinen te bezoeken, maar dat is wel veel op één dag er we hebben drie tuinen uitgekozen. Misschien doen we volgend jaar de andere drie.

We beginnen om 10.45 uur met tuin De Hoefslag, Hoefslag 12, 7213 BW Gorssel. Dit is een grote tuin in het buitengebied met een oppervlakte van ongeveer 3700 m2 en bestaat uit golvende borders langs een slingerend gazon. Er zijn paadjes, mooie doorkijkjes en bankjes.

Daarna gaan we naar Theetuin Kamperfoelie, Kamperweg 1a, 7213 AP Gorssel. Deze landschapstuin ligt aan de rand van Gorssel op een idyllische plek, verscholen onder monumentale eiken maar met een weids uitzicht. In deze tuin kunt koffie/thee drinken en lunchen als u dat wilt. Uw eigen boterham opeten mag ook.

De derde tuin die we bezoeken is De Flierderbloesem, Flierderweg 3, 7213 LT Gorssel. De Flierderbloesem herbergt een kleine boomgaard met hoogstam fruitbomen en een moestuin die volledig biologisch wordt bewerkt. Er zijn o.a. vergeten groentes, gecombineerd met snij- en eetbare bloemen.

Aanmelden
Wilt u mee met deze excursie geeft u dan uiterlijk 26 juli op bij Geert Huetink, tel 06 45284463. Graag melden met hoeveel mensen u komt, of u met eigen auto gaat of dat u wilt meerijden. Mensen die willen meerijden horen van Geert hoe dat wordt geregeld.