Veluwezoom

Voorjaarsexcursie op 15 mei naar naar Gardenista, tuin De Meente en de kwekerij van Coen Jansen

Voorjaarsexcursie naar twee tuinen én naar Gardenista

Ons eerste uitje zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 15 mei. De bestemmingen liggen ditmaal in en rond Zwolle.


We starten met een bezoek aan tuin De Meente. De eigenaresse, Ada Hage, zal ons ontvangen met een aangeklede kop koffie en na haar inleiding gaat ze ons voor in haar 1,1 ha. grote tuin. Een beperking van een voorjaarstuin bestaat uit het ontbreken van spetterende borders. Tegelijk behelst dat nadeel ook weer een voordeel (waarom denk ik bij dit gezegde altijd aan Cruyff?): juist in het voorjaar komt de verbinding van een landschappelijke tuin met zijn omgeving het best tot zijn recht. In deze tuin zit dat wel goed; het ontwerp is van de tuinarchitect  Mineke Kurpershoek en de tuin wordt omringd door een natuurgebied.

In Laag-Zuthem leggen we vervolgens aan bij de prachtige Buitenplaats Den Alerdinck. Hier vindt dit jaar het tuinevenement Gardenista plaats. Ophemert, vorig jaar, was ook een prachtige locatie maar vanwege de toename die men dit jaar verwacht, zowel wat betreft standhouders als bezoekers, denkt de organisatie hier beter uit de voeten te kunnen.

Als we ons hier enkele uren vermaakt hebben zetten we koers richting de kwekerij van good old Coen Jansen, misschien wel de laatste grote naam uit de voorbije generatie van bekende kwekers en nog steeds enthousiast.

Als iedereen zijn/haar plantjes heeft afgerekend, wordt het tijd om weer naar Apeldoorn en Deventer te rijden, waar we hopelijk tussen zes en half zeven arriveren.

De kosten voor deze dag bedragen voor onze leden € 29,50. Dit tarief is ook geldig voor de partner of één introducé. Inschrijving vanaf 1 maart; Klik op de link voor het inschrijfformulier.

U kunt opstappen in Apeldoorn bij Dubbelbeek of in Deventer bij het Postiljon. Informatie over tijden ziet u t.z.t. op de website van Deventer.

Ton Blokvoort.