Cursus vaste planten vermeerderen bij Tuincentrum Bloemendaal

Op 27 en 29 februari en 4 april

Bij Tuincentrum Bloemendaal, Rijksweg 14, 6996AC Drempt
De kosten zijn voor leden € 30,- en voor niet leden € 35,-  incl. koffie/thee en op zaterdag soep/broodjes. Af te rekenen op de eerste cursusdag; neem uw Groei en Bloei-pasje mee!

In samenwerking met tuincentrum Bloemendaal en de afdelingen Doetinchem en Liemers van Groei en Bloei wordt er een cursus vermeerderen van vaste planten gegeven. Wilt u meer weten over hoe u planten kunt vermeerderen, dan is deze cursus iets voor u. Ook als u eigenlijk wel weet hoe het moet is het toch leuk om mee te doen en met een vracht aan plantjes naar huis te gaan op 4 april.

De cursus wordt gegeven door Theo Freriks die in zijn werkzame leven hovenier en groendocent is geweest. De cursus begint met een theorieavond op 27 februari van 19.30 uur tot 21.30 uur. Op 29 februari is er een praktijkdag (van 10.00 tot ± 15.00 uur). Er wordt gezaaid, u leert waar de groeioogjes zitten, er wordt gedeeld en gescheurd. Aan het eind van de middag beginnen heel wat plantjes aan een nieuw leven.
Op 4 mei (van 10.00 uur tot ± 12.00 uur) ziet u wat er geworden is van uw noeste arbeid. Het jonge spul wordt opgepot en u gaat naar huis met een auto vol plantjes. U zult merken dat u behalve met plantjes ook met nieuwe woorden thuis komt. Theo Freriks is een echte Achterhoeker en u pikt geheid een paar woorden streektaal op. Mooi meegenomen.
Tuincentrum Bloemendaal zorgt voor koffie en thee en soep en broodjes op 29 februari en dat alles voor € 30,00. Vergeet uw Groei en Bloei-pasje niet!

Aanmelden via het aanmeldingsformulier op de website van Groei en Bloei Doetinchem of per mail bij Janke Kuiper, mail: jankekuiper@planet.nl of bel  06 51679170.